Case

Brouwerij de 7 Deugden (receptvideo)

on
04/04/2016

Brouwerij de 7 Deugden zet haar bieren op de kaart voor tijdens het diner

De opkomst van lokaal gebrouwen bier kan je niet ontgaan zijn, brouwerijen schieten als spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond uit en het assortiment in supermarkten en slijterijen groeit gestaag. Hoe onderscheid je je als lokale brouwerij in dit steeds groter wordende segment? Dat is de vraag die Brouwerij de 7 Deugden zichzelf stelde.

Jeroen: “Dit is een klassieker! Altijd lekker. Deze saus is heerlijk fris bij de zeetong en een mooie combinatie met de puree en de worteltjes. Je kan de vis ook makkelijk fileren als hij gebakken is. Smullen!”

Lokale brouwerij

Brouwerij De 7 Deugden is een lokale brouwerij gevestigd in Amsterdam, waarvan je de 8 speciaalbieren inmiddels door heel Nederland terug vindt. Als werkgever onderscheidt de brouwer zich door mensen met een beperking en voor wie een gewone baan niet vanzelfsprekend is. Brouwerij de 7 Deugden wil consumenten graag kennis laten maken met de verschillende bieren die zij bieden en laten zien hoe je dit combineert met eten.

Receptvideos

De consument drinkt namelijk steeds vaker een bier bij het eten, maar met zoveel keuze in de supermarkt is het dus zeker als lokale brouwer van belang dat je opvalt. In samenwerking met chef-kok Jeroen Boogaard en biersommelier Kim Lentjes hebben wij de brouwmeester van De 7 Deugden uitvoerig gehoord over zijn bieren. Daarna heeft Jeroen speciaal voor Brouwerij de 7 Deugden meerdere bier-spijs combinaties en receptvideos ontwikkeld. Gewoon om te laten zien dat goed bier fantastisch is om te drinken bij een heerlijke maaltijd.

Door middel van de heldere uitleg van de chef-kok en het oordeel van de brouwer wordt het voor de consument eenvoudig zelf een 7 Deugden bier te combineren met een heerlijk gerecht. Een leuke manier om de consument net dat beetje meer te bieden op het gebied van inspiratie. De recepten en video’s zijn terug te vinden op ons eigen platform Genieten met Bier en zijn gedeeld op social media.

Op Facebook en het Genieten met Bier platform is er een winactie georganiseerd waarbij men de recepten ontving en een rondleiding + proeverij kon winnen bij de brouwerij. Door de kwalitatieve recepten, interessante video’s en de interactie op Facebook zijn er tijdens deze campagne mooie resultaten behaald.

TAG