Interview

De dame achter Carola bakt Zoethoudertjes

on
03/05/2017

Stap voor stap leert ze je bakken, maar ze is ook niet bang om zelf een nieuw recept uit te proberen. Ze blogt nu 6 jaar op Carola bakt Zoethoudertjes, een bakblog. Wie deze dame achter Carola bakt Zoethoudertjes is? Maak kennis met .. Carola!

 

Vertel, wie ben je en wat doe je?

De titel verraadt eigenlijk al wie ik ben. Ik ben Carola. Al jaren vind ik het geweldig om lekker te bakken. In mijn omgeving werd destijds steeds vaker naar één van mijn recepten gevraagd. Zo is het bloggen op “Carola Bakt Zoethoudertjes” bijna 6 jaar geleden ontstaan. Dat bloggen echt mijn passie is geworden, komt ook omdat ik hierin diverse hobby’s kan combineren: naast bakken heb ik sinds mijn pubertijd altijd al veel geschreven en gefotografeerd. Ik vind het heerlijk! Het leuke van bloggen is dat nadat de taart allang op is, mijn blogs vol foto’s en recepten nog te lezen zijn.
Het thuis-testteam bestaat uit 3 mannen. Mijn zonen van 15 en 19 en mijn man zijn altijd in voor een proeverij.

 

Waardoor heb jij een passie voor bakken ontwikkeld?

Mijn zussen en ik mochten altijd wat bakken als we dat graag wilden. Dat waren vaak cakes, kwarktaart of een chewy kokostaart. Met een kippenren voor de deur heb je heel veel eieren. Eenmaal uit huis kocht ik meteen een gasfornuis met een oven. Ik kon wel zonder vaatwasser, maar zonder een oven?

 

Hoe reageerde jouw omgeving toen je begon met bloggen?

Ik ben zo iemand die niet zo goed kan stil zitten en ben dan ook altijd bezig. Je zult me niet veel op de bank aantreffen. Zo ben ik eigenlijk altijd geweest. Zou ik niet zijn gaan bloggen, dan zou ik waarschijnlijk iets anders zijn gaan doen. Ik heb een ruime liefde voor iets maken, iets doen. Of het nu mozaïek of zelf wijn maken of tuinieren is. Daarnaast heb ik een grote verzameling aan kookboeken waar ik heel blij mee ben. Mijn omgeving was dan ook niet verbaasd toen ik op een dag een blog ben begonnen.

 

Wat zou jij graag in de toekomst nog willen leren bakken, wat je tot nu nog te lastig leek?

Er valt nog zo veel te leren! Bakken is hot. Op de televisie verbaas ik regelmatig over de vele baktechnieken; mijn to do list is inmiddels dan ook behoorlijk lang! Ik zou graag nog een prachtige spiegeltaart met meerdere kleuren, perfect desembrood en homemade bladerdeeg maken. Daarnaast zou ik graag iets meer internationale recepten bakken; familierecepten van ver. Inspiratie genoeg!

 

Hoe zie jij de toekomst van Carola Bakt Zoethoudertjes over 5 jaar?

Over 5 jaar hoop ik dat ik iets minder kan gaan werken, omdat mijn blog flink is gegroeid. Verder hoop ik wat dingen van mijn oneindige to-do list gedaan te hebben. Het lijkt me bijvoorbeeld enorm leuk om met nieuwe gadgets, zoals een 360 graden camera, op pad te gaan of misschien wel een bak-webinar te geven aan mijn lezers. Het lijkt me ook heel spannend om samenwerkingen aan te gaan met Nederlandstalige bakbloggers in het buitenland. Samen aan de bak in een compleet andere cultuur met heel ongebruikelijke mogelijkheden in smaakmogelijkheden en apparatuur. Zou ik ooit nog de tijd ervoor vinden, dat zou ik ook graag een kookblog beginnen. Naast bakken vind ik de inhoud van de potten en pannen op het gasfornuis ook heel inspirerend!

 

Zie jij voor jouw merk mogelijkheden om samen te werken met Carola? Schroom dan vooral niet op contact met Semilo op te nemen!

TAG