Interview

De dame achter Mind Your Feed

on
04/08/2017

Stuk voor stuk stellen we je voor aan onze influencers. Dit keer is Reny van Mind Your Feed aan de beurt. Haar blog gaat over lekker eten, eten waar je blij van wordt. Dé plek als je op zoek bent naar makkelijke en gezonde recepten. Reny bereikt met haar blog per maand zo’n 155.000 unieke bezoekers en heeft op social media 42.700 volgers.

 

Vertel, wie ben je en wat doe je? 

Ik ben Reny, 36 jaar oud en ik blog al ruim 3,5 jaar op Mind Your Feed. Op mijn blog draait het allemaal om food that makes you happy! En dat betekent dat het vooral gaat over lekker eten, want ik kan daar zelf zo intens van genieten. De juiste voeding zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en ik wil laten zien dat iedereen daarmee aan de slag kan gaan. Genieten van lekker eten betekent voor mij ook een glas wijn met een lekkere borrelhap, het gaat tenslotte allemaal om de balans. Ook in de keuken!

In mijn gerechten kies ik zoveel mogelijk voor pure, natuurlijke ingrediënten, zodat je ook echt wat gezonds binnenkrijgt. Mijn recepten zijn makkelijk, snel en niet altijd standaard. Ik wil mijn lezers vooral inspireren om lekker zelf aan de slag te gaan in de keuken en ik wil laten zien dat lekker en gezond prima samen gaan. Oh, en dat koken ook helemaal niet moeilijk is!

Eind 2015 nam ik de beslissing om mijn baan op te zeggen en fulltime voor Mind Your Feed aan de slag te gaan. Ik heb sindsdien nog geen moment stil gezeten en ik geniet met volle teugen. Naast het werken voor mijn blog, geef ik regelmatig kookworkshops en schrijf ik ook teksten in opdracht.

 

Waarom Food?

Food gaat als een rode draad door mijn leven. Al zo lang ik me kan herinneren, ben ik dol op lekker eten! Als klein meisje stond ik nog niet zo veel in de keuken, echt zelf koken ben ik pas later gaan doen. Toen ik ontdekte wat de juiste voeding voor je lijf kan doen, was ik niet meer te stoppen. Ik wilde zo graag mijn ontdekking delen en combineerde mijn liefde voor koken met mijn passie voor schrijven. En zo was mijn blog geboren.

Mijn leven draait tegenwoordig om eten, om koken, recepten bedenken en heel veel in de keuken staan. Af en toe heb ik wel een break nodig en dan vind ik het heerlijk als anderen eten voor mij klaar maken. Ik kan dan ook echt heel lui zijn en achterover leunen.

 

Zoet of hartig? Wat is je specialiteit?

Zoet voor ontbijt en tussendoor, hartig voor lunch, snacks en diner… Of mag dat niet? Lastig hoor, om te kiezen! Ik ben wel meer een koker dan een bakker, ik hou ervan om op gevoel smaken te combineren en zo tot een gerecht te komen. Ook probeer ik zoveel mogelijk groenten in mijn recepten te verwerken, en dan kom ik toch wel vaak op hartig uit. Bij bakken draait het vaak om het nauwkeurig afwegen van ingrediënten en ik doe vaak maar wat. Meestal lukt het trouwens wel heel goed!

 

Je maakt prachtige foto’s, heb je hier een cursus voor gevolgd en heb je tips?

Foto’s maken is voor mij echt iets dat er pas later bijgekomen is. Mijn eerste blogposts kenmerken zich niet door de smakelijke foto’s…. Maar omdat ik het heel belangrijk vind dat een goede blogpost een totaalplaatje is, dus een lekker recept én een smakelijke foto, ben ik me er wel in gaan verdiepen. Ik kijk veel op Pinterest om inspiratie op te doen, heb een cursus fotografie & styling gevolgd en heb vooral heel erg veel geoefend. Ik ben nu steeds vaker direct al blij met het resultaat, in plaats van dat er tientallen foto’s geschoten moeten worden.

Mijn tip is om altijd te zorgen voor goed licht! Dat is echt heel belangrijk, foto’s onder de afzuigkap kunnen wat mij betreft echt niet! Het liefst fotografeer ik met natuurlijk daglicht, maar voor de donkere dagen heb ik wel een set daglichtlampen. Het is ook fijn om met een goede camera te werken, al schoot ik met mijn eerste camera ook prima plaatjes. En het eten er aantrekkelijk laten uitzien is ook belangrijk…. Ik maak een bord echt op, creëer een setting, een sfeer en probeer mijn lezer met de foto al te verleiden.

 

Waar baseer jij je keuze op voor het schrijven van een (commercieel) blog?

Ik vind áltijd dat een merk bij mij én bij Mind Your Feed moet passen en voor mij is het belangrijk dat ik zelf creatief aan de slag kan met de producten. Ik maak altijd mijn eigen content en wil eerlijk kunnen zijn naar mijn lezers, anders gaat dit ten koste van mijn geloofwaardigheid.

Voor mij is het belangrijk dat een product of dienst in mijn straatje past, dat ik er iets mee kan waar ikzelf én de Mind Your Feed lezers blij van worden. Word ik dat niet, dan past het niet bij mij.

 

Waarom denk jij dat bloggen zo goed werkt?

Het is laagdrempelig, voor de lezer. Je hoeft niet eerst een abonnement te nemen op een tijdschrift, of in een winkel voor een schap te staan en te kiezen welk magazine bij je past. Je komt op een blog, leest, bepaalt of je iets leuk vindt en blijft hangen of gaat weer weg.

Daarnaast zijn blogs een stuk persoonlijker dan tijdschriften of online platforms, omdat het ook zo duidelijk is dat er een persoon achter zit. Een persoon die de lezer een kijkje geeft achter de schermen. En dat is wat mensen toch aanspreekt denk ik, binnenkijken en zien hoe een ander het doet. Ik hoor van mijn lezers vaak dat ze zich herkennen in mijn situatie, of dat ze het leuk vinden om mijn persoonlijke verhalen te lezen. Ik ben dan ook best heel open op mijn blog, al zien de lezers heus niet alles.

 

Benieuwd wat deze influencer voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

TAG