Interview

De dame achter Puur Suzanne

on
21/03/2016

Vandaag brengen we Suzanne onder de aandacht. Suzanne blogt al een aantal jaren over food en lifestyle op haar blog PuurSuzanne.nl. Lees hier wat haar bezig houdt en hoe ze aan inspiratie komt voor al haar heerlijke en pure recepten. PuurSuzanne bereikt via haar blog 60.000 unieke bezoekers, daarnaast heeft ze een trouwe aanhang van 18.205 volgers via social media.

Vertel, wie ben je en wat doe je? 

Ik ben Suzanne, 29 jaar en blog nu twee 2 jaar met veel plezier op puursuzanne.nl. Ik blog over puur en lekker eten. Goed en gezond eten is ontzettend belangrijk. Ik weet uit eigen ervaring dat het je van ‘vage’ klachten kan afhelpen en dat het je meer energie kan geven. Ik vind het daarom belangrijk om deze ervaringen te delen.

Op mijn blog draait het voornamelijk om gemakkelijke recepten. Goed en gezond eten is voor mij belangrijk maar je hoeft hier natuurlijk geen uren voor in de keuken te staan. Wanneer je thuis komt na een lange werkdag is het fijn als het eten dan ook snel op tafel staat. Ook geloof ik er in dat af en toe snoepen past in een gezonde levensstijl. Van alleen groenten en fruit worden de meeste mensen niet gelukkig. Enig idee hoe goed een stukje pure chocolade is?

Waarom Food?

Ik ben dol op lekker eten en koken. Na een dag werken kan ik mij echt verheugen op mijn avondeten. Ik vind het gezellig om uiteten te gaan met een goed glas wijn en ik ben dol op koffie met een stukje chocolade of zelfgebakken cake. Eten is er altijd en overal. Eten is emotie en daarnaast heb je elke dag eten nodig. Naast dat ik dol ben op eten en koken vind ik ook de functionele functie van eten erg interessant. Goed eten zorgt ervoor dat je beter in je vel zit en voldoende energie hebt om de dag door te komen. 

Zoet of hartig? Wat is je specialiteit?

Zoet en dan het liefst iets met chocolade. Een dag zonder chocolade is een dag niet geleefd. Ik vind het fijn om in het weekend cake, taart of muffins te bakken. Pure ontspanning.

Je blogt ook over lifestyle, hoe zorg je voor inspiratie op dit gebied?

Inspiratie haal ik overal vandaan. Ik houd van stedentrips en reizen buiten Europa. Erg leuk om daar over te schrijven. Ook deel ik mijn dagelijkse dingen en gedachtes. Inspiratie is er echt genoeg.

 

Je werkt samen met gastbloggers, kan je hier iets meer over vertellen?

Mijn gastbloggers ontmoet ik online en hebben dezelfde interesse. Soms benaderen zij mij of ik benader hen. De ene gastblogger deelt eenmalig een artikel maar er zijn er op dit moment drie die één keer per maand voor mij schrijven. Zij schrijven ook echt vanuit hun eigen naam zodat het persoonlijk blijft.

Waarom denk jij dat bloggen zo goed werkt?

Bloggen werkt goed omdat er een persoon achter zit. Natuurlijk zitten ook achter andere websites en tijdschriften mensen maar bij bloggen is het net allemaal een stuk persoonlijker. Het persoonlijke is juist de reden dat mensen je gaan volgen en geboeid blijven.

Waar baseer jij je keuze op voor het schrijven van een (commercieel) blog?

Heel makkelijk. Past het bij mij, dan komt het op mijn blog en anders niet. Mensen volgen mijn blog om mijn verhaal. Ga ik een blog schrijven waar mijn lezers niet om vragen zal ik geloofwaardigheid verliezen.

Hoe zie jij de toekomst?

Bloggen is de toekomst. Bedrijven gaan ook steeds meer inzien dat bloggers een grote invloed hebben op de consument. Ik heb geen grote plannen en wil vooral doorgaan met wat ik doe en daar ook elke dag mijn plezier uit halen. Ik wil mijn recepten blijven delen en mensen blijven inspireren om zelf aan de slag te gaan in de keuken. En ja het doel is dan wel om nog meer volgers en bezoekers te krijgen, wellicht zelfs 100.000 unieke bezoekers per maand.

TAG