Interview

De dame achter Fitbeauty

on
18/05/2016

Het is echt een passie waar ik me dagelijks mee bezig houd en dus ook online deel.

Eén van onze trouwe foodies is Teni van Fitbeauty.nl. Op haar blog deelt ze (gezonde) recepten, workouts en houdt ze voedingsdagboeken bij.

Vertel, wie ben je en wat doe je? 

Ik ben Teni (spreek uit Tennie) en ben fulltime blogger op fitbeauty.nl. Ik schrijf dagelijks artikelen over voeding, sporten, zelfontwikkeling en deel heel veel persoonlijke verhalen.

"De geloofwaardigheid van blogs zijn erg hoog omdat mensen zich kunnen identificeren met je, je zou zomaar een vriendin of buurmeisje kunnen zijn."

Waarom schrijf je over sport & food?

Ik ben van kleins af aan al bezig met de wil om af te vallen. Pas na mijn studie Voeding & Diëtetiek begreep ik goed hoe het lichaam werkte met sporten en voeding. Ik begon mijn blog als extra stok achter de deur om verder af te vallen en deelde de kennis die ik opdeed en had opgedaan tijdens mijn studie.

Het is echt een passie waar ik me dagelijks mee bezig houd en dus ook online deel.

Als we het over voeding hebben, wat is dan jouw specialiteit?

Ik ben niet van de hele culinaire gerechten, simpele maaltijden zijn meer mijn ding. Ik vind dat ik heel goed banaan-ei pannenkoeken kan maken en ik ben erg goed met restjes voedsel bij elkaar gooien en er iets lekkers van maken. Vind ik zelf dan.

 

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Een hamburger met een goed stuk vlees, augurk, gebakken ui, sla, tomaat, jalapeños en veel ketchup. Of een zak schepsnoep, dat gaat er ook wel goed in.

Waarom denk jij dat bloggen zo goed werkt?

Ik denk dat het de combinatie is van je passie delen op je blog met de toegankelijkheid die je creëert voor mensen die je blog lezen. De geloofwaardigheid van blogs zijn erg hoog omdat mensen zich kunnen identificeren met je, je zou zomaar een vriendin of buurmeisje kunnen zijn. Dat is compleet anders dan bijvoorbeeld bij een televisie programma of reclame spotje waar er een productieteam achter zit.

Waar hoop je dat je blog over vijf jaar staat?

Ik hoop dat de naam ‘Fitbeauty’ bekend gaat staan om een blog met wetenschappelijk onderbouwde informatie, eerlijkheid over eten en een plek gaat zijn voor het vinden van herkenning omtrent het willen afvallen maar ook genieten van het leven.

Ik hoop trouwens ook dat ik nog meer boeken heb geschreven over 5 jaar!

TAG