Kurkuma omelet

De Tefal koekenpan is perfect voor het maken van een omelet.

Geïnspireerd geraakt en zou je ook graag met een Tefal pan willen koken? Bij DekaMarkt kun je nu tot en met 26 november sparen voor een complete Tefal pannenset. Daarnaast vind je op de Dekamarkt website nog meer kookinspiratie.

Kurkuma omelet

Dit recept is gemaakt door Foodista Laura Elting van Itsafoodlife.nl

Ingrediënten (1 persoon):

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 2 handjes verse koriander
  • 50 gram quinoa
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el cottage cheese
  • peper en zout
  • sap van ½ citroen
  • 1 tl olie

Benodigdheden

  • 1 kleine Tefal koekenpan, 20 cm
  • 1 klein steelpannetje
  • 1 spatel

Bereidingswijze:

  1. Kook eerst de quinoa. Gebruik 1 deel quinoa en 2 delen water en kook de quinoa in ongeveer 17 minuten gaar.
  2. Doe de olie in een klein koekenpannetje. Bak de ui en knoflook 2 minuten in een pannetje tot de ui glazig is. Snijd de tomaat in tweeën en snijd één helft in blokjes. Voeg de blokjes tomaat toe en bak een paar minuten mee.
  3. Klop de eieren los in een bakje en voeg 1 handje koriander, de kurkuma, gerookte paprikapoeder, cottage cheese en 1 el quinoa toe. Mix goed door elkaar en giet het eimengsel over de groenten in de pan. Laat zo’n 8 minuten bakken, eventueel met een deksel op de pan tot de kurkuma omelet helemaal gaar is.
  4. Breng de rest van de quinoa op smaak met peper en zout. Voeg het citroensap toe en 1 handje gehakte koriander toe en meng goed door elkaar.
  5. Serveer de kurkuma omelet met de quinoa salade en de andere helft van de tomaat.