In de media

World Disco Soup Day 2017

on
25/04/2017

De Youth Food Movement zet dit jaar opnieuw voedselverspilling op de kaart, door voor het eerst de World Disco Soup Day te organiseren. Volgens de WFM is verandering namelijk heel erg hard nodig: mensen op verschillende plekken ter wereld lijden honger, terwijl wij oogsten vernietigen en jaarlijks per persoon bijna 50 kilo voedsel weggooien.

Zeven steden in Nederland

Op zaterdag 29 april vindt de eerste World Disco Soup Day plaats. In zeven steden door Nederland organiseert YFM dit event en iedereen is welkom om een lekker kopje soep te komen eten, gemaakt van producten de anders weggegooid zouden worden.  Als je er dan toch bent; waag dan gelijk een dansje op de dansvloer!

Klik hier om naar de website van de Youth Food Movement te gaan en meer informatie te lezen over dit event.

Structureel voedselonderwijs voor ieder kind

Naast events om de awareness rondom voedselverspilling te verhogen, zet de Youth Food Movement zich ook in voor het structureel inbedden van voedselonderwijs op basisscholen. De YFM vindt namelijk dat ieder kind structureel voedselonderwijs moet krijgen, om hen in staat te stellen gezonde en duurzame voedingskeuzes te maken. Ben jij het hiermee eens? Teken dan de petitie en deel deze met zoveel mogelijk mensen!

 

TAG